Mardröm på mardröm på mardröm

IMG_6946

Fy, vilken morgon det har varit. Och vilken natt. 😩 Känner mig lika slut på liv som buketten ovan. I går hade vi sommarens kanske finaste dag (Niklas var MED! 💘), men i dag är jag helt sänkt. Dels på grund av att jag nog är rätt slut efter att ha försökt styra en så bra sommar som möjligt för kidsen varje dag i en månads tid, men också för att den här natten var…vidrig.

Jag drömde mardröm på mardröm. Det började med att jag drömde att jag supit ner mig. Vet inte om det berodde på att jag tog ett glas vin i går till maten? Jag dricker ju ibland (får frågor om hur jag hanterar alkohol då vissa trott att jag aldrig dricker, tänker att jag svarar på det i ett separat inlägg) så egentligen var det inget konstigt. Men hursomhelst blev det en fruktansvärd dröm.

Jag kastades tillbaka till all den där ångesten jag brukade känna när jag vaknade upp efter en ”festlig” natt. Fortfarande full – både av alkohol och Å N G E S T. 9 gånger av 10 hade jag gigantiska minnesluckor och mindes ingenting. Då fylldes huvudet (såklart) av de mest fruktansvärda fantasierna om vad jag kanske hade gjort, och känslan av att vilja krypa ur mitt eget skinn var allt som fyllde hela mitt väsen. DEN KÄNSLAN hade jag i natt.

I drömmen vaknade jag upp en morgon, insåg att jag hade druckit för mycket och fick panik. Såg Niklas besvikna blick och förstod att jag hade ställt till med kaos. Det var så hemskt, så hemskt. Sen vaknade jag på riktigt då Tintan ville ha välling. Vi hade en urmysig dag och kväll i går med vänner i farmor Barbros hus, och kom hem sent. Så Tintan hade redan slocknat innan hon hann dricka sin kvällsvälling. Då blev det istället att hon vaknade runt 03 och ville ha den. Bra på så sätt att hon väckte mig från min mardröm, men bökigt att gå upp å kirra välling såklart. Och så väckte hon Iggy också. 😬

Så runt 03 hade jag jagats av en vidrig mardröm, gått upp och kirrat välling – och hade plötsligt två barn i sängen. Inte de bästa sovförutsättningarna. Jag gick ner och la mig i Iggys säng istället (han sover på en madrass bredvid min säng) för att få lite mer lugn och ro – och plats.

IMG_6947

Jag somnade om – och då började mardrömsrace nr 2. Den här gången blev det ännu värre. Jag drömde att jag lämnat Tintan i badkaret för att greja med Iggy, och när jag kom tillbaka till badrummet låg hon livlös i vattnet – trots att det bara var decimeterhögt. PANIK. Jag lyckade skaka liv i henne, och hon överlevde – men fick en bestående hjärnskada. Usch, börjar gråta när jag skriver det här, känslan var så paniskt vidrig. 💔

Lättnaden när jag insåg att det var en dröm var obeskrivlig, men resten av natten låg jag mest och vred och vände på mig och hade en ångestfull känsla i kroppen. I dag känner jag mig helt överkörd.

Hade planerat att åka till Tom Tits för att utnyttja sista dagen med bilen, men vågar inte sätta mig i en bil med ungarna när jag mår såhär. Huvudet är för segt. Så vi stryker Tom Tits, tar det en annan dag. Eftersom jag (såklart) är superkänslosam i dag också pga trötthet och obehagliga känslor som fortfarande inte lämnat kroppen känner jag mig också som världens sämsta mamma som nu inte kan hålla vad hon lovat ungarna.

Jag VET såklart att jag inte är det, precis som jag också VET att ungarna inte avlider av att vi gör nåt annat än just Tom Tits idag. Och jag VET också att mitt usla mående och de mörka tankarna såklart beror på alltför lite sömn och hemska mardrömmar. Men ÄNDÅ. Känslan är där. VET dock också att den kommer försvinna gradvis under dagen allteftersom jag mår bättre, så det är bara att hålla ut.

Så bökigt dock, med såna här dagar. Just dessa dagar är det kanske allra lättast att slinka in på dåliga tankar, och just dessa dagar är man absolut sämst på att hantera dem. Det bästa (för mig) är att bara försöka undvika dem, eftersom jag VET att i morgon kommer jag ha en helt annan arsenal att tackla dem med. Om de ens existerar då. Förmodligen inte (om jag bara får sova).

Nåväl. Nu har jag ventilerat lite, fått kräka ur mig. Skönt för mig, och kanske skönt för någon av er som kan känna igen sig lite. Hoppas på bättre energi i morgon. ✨

 1. Jag berättar i stort sett aldrig roliga planer för sonen på förhand. På så sätt blir det istället en glad överraskning om jag den dagen hinner/orkar/har lust att genomföra planen. Det har funkat för mig. Så det är mitt tips för att slippa besvikna barn 😄☀️Haha

 2. Gud vilken flashback med alkohol-drömmen. Mitt ex hatade att jag kunde bli så otroligt full och jag själv hade såklart inget minne av gårdagen så vad kunde jag be om ursäkt för om jag inte kom ihåg nåt?
  Tänkte innan jag läste ditt inlägg att jag skulle sluta dricka helt efter mitt bröllop i slutet på augusti. Helt sjukt att jag sen läser ditt inlägg och fick en äcklig smak i munnen, pga tidigare erfarenheter med drickat… Usch. Men tack för påminnelsen trots att det var din mardröm!

  1. Å, hajar till 100%. Ett inlägg som kom rätt i tiden då. <3 Vill INTE agera pekpinne, så säger detta BARA av kärlek eftersom jag själv har problem med att hantera alkohol: kanske kan det vara en bra idé att sluta innan bröllopet? Jag vet så många andra som tyvärr knappt minns sitt bröllop, då det blivit alldeles för mycket dricka. Det är ju en dag då det skålas konstant, ofta redan från tidig morgon. och har man då som du och jag problem med alkohol så kanske den dagen ska vara alkoholfri.KUL med bröllop! 😀 <3<3<3

   1. Ja du har helt rätt ☺ Jag drack senast förra helgen med en kompis och vet inte varför jag grät i taxin hem till henne men förstod efter mina nattliga sms varför 🙈 Tanken är väl att ta ett glas bubbel när vi fixar hår och smink på bröllopsdagen och sen nåt glas till maten, inte mer. Jag vill absolut inte skämma ut mig framför vänner och familj men tack för omtanken fina du ❤

 3. Kära du. Gråter en skvätt av ditt inlägg och alla fina kommentarer. Jag krigar så mycket med det där. Mina behov. Barnens behov. Det faktum att jag inte blir bra om jag missar för mycket sömn och inte tar hand om mig själv. Är ju som syrgasen på flyget du vet. Men samvetet är så obarmhärtigt. Och jag har så mycket liv att leva liksom! Jag har inte tid att sova känns det som fast jag vet att en eftermiddagslur gör underverk för hela familjen. Men svårt få till förstås med två kids varav en alldeles ny. Men bra och viktigt prata om. Tack!

 4. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..